• Van der Horst Vastgoedinitiatief
  • Van der Horst Vastgoedontwikkeling
  • Van der Horst Vastgoedconsultancy

Hart van Grave-"we gaan bouwen deze zomer, eindelijk is het zover"!

Donderdag 24 februari jl. werd de 6e informatiebijeenkomst van het plan 'Hart van Grave' gehouden in het Palazzo Theater te Grave.

Wethouder Daandels licht de Ruimtelijke procedure toe

 

 

 

 

 

 

Een gevulde zaal met enthousiaste inwoners en  betrokkenen stond garant voor een interessante en zinvolle avond. Anja Leijdes, beleidsmedewerker Monumentenzaken a.i. lichtte de stand van zaken omtrent de archeologie toe en liet daarvan mooie beelden zien. Wethouder Eric Daandels gaf een toelichting op de planologische procedure die thans loopt en de termijnen die daaraan gekoppeld zijn. Hij benadrukte verder het belang van het project voor Grave en de goede samenwerking tussen de diverse partijen. Vol lof was hij over de wijze waarop er wordt gecommuniceerd over het project en met de inwoners en belanghebbenden. Hij onderschrijft het initiatief van de Signaalgroep dan ook volledig!

Voorts merkte hij op, dat Grave trots mag zijn op zo'n mooie binnenstad, die van nature al een prachtige ambiance heeft en met een project als Hart van Grave nog meer versterkt zal worden. Als ervaren bestuurder was hij ook van mening, dat de procedure om te komen tot de fase waarin het project thans verkeert, redelijk snel is doorlopen. Hij kende vele andere voorbeelden, waarin dit vele malen langer heeft geduurd.

Jacqueline Le Grand, van Graveon presenteerde de doelstelling en samenstelling van de Signaalgroep. De Signaalgroep is een initiatief van ontwikkelaar, gemeente en Graveon. Tijdens de bouwperiode zal deze groep, bestaande uit allerlei vertegenwoordigingen van omwonenden, ondernemers, wijkraad, platform mensen met een functiebeperking, gemeente, ontwikkelaar en bouwer, de dagelijkse situatie rondom de bouw signaleren,
directe oplossingen bieden indien nodig en vraagbaak zijn voor ondernemers en bewoners rondom het bouwgebied.

Door Bas van der Horst,  directeur Van der Horst Ontwikkelingsgroep, werd nader ingezoomd op de bouwvoorbereiding en bouwplanning. Het voornemen is om in mei tot sloop over te gaan, nadat voorafgaand de asbestsanering van het huidige gebouw heeft plaatsgevonden. Aansluitend hierop, er vanuitgaande dat de bouwvergunning onherroepelijk is geworden, zal er gestart worden met de bouw, naar verwachting direct na de zomervakantie!

Op vragen uit het publiek, of er daarnaast nog belemmeringen zijn die de start bouw nog in de weg konden staan, zoals bijvoorbeeld de verkoopstanden, werd door Huub Linders, commercieel directeur van Van der Horst Ontwikkelingsgroep, aangegeven dat dit niet het geval is; "we gaan bouwen deze zomer, eindelijk is het zover. We staan te popelen om te beginnen!", aldus Huub Linders. nieuws foto 

BijlageGrootte
img_0435.jpg1.67 MB
img_0439.jpg1.61 MB
Drupal