• Van der Horst Vastgoedinitiatief
  • Van der Horst Vastgoedontwikkeling
  • Van der Horst Vastgoedconsultancy

Herbouw locatie Vorstendom 11 Cuijk

 

                                                                                                         Impressie herbouw Vorstendom 11

 

HERBOUW LOCATIE VORSTENDOM 11 CUIJK
College en ontwikkelaar Van der Horst komen bouw van 4 appartementen en commerciële ruimte voor kinderdagverblijf overeen

Cuijk, 22 juni 2012– Het college van BenW van de gemeente Cuijk heeft besloten medewerking te verlenen aan de herbouw van het pand Vorstendom 11 in Cuijk. De Van der Horst Ontwikkelingsgroep BV bouwt op deze locatie een nieuw gebouw, met daarin vier appartementen en een commerciële ruimte, ingevuld met een kinderdagverblijf.

Actieplan
De gemeenteraad van Cuijk heeft op 26 maart 2012 het Actieplan Projecten Centrum vastgesteld. Tijdens deze vergadering is ook een motie aangenomen, waarin het college werd gevraagd met de Van der Horst Ontwikkelingsgroep in overleg te treden over de herbouw van het pand Vorstendom 11. De Van der Horst Ontwikkelingsgroep is eigenaar van het pand.
‘’In deze tijd een dergelijke ontwikkeling in de sociale koopsector gestalte geven, tegen de stroom van de markt in, is een prestatie voor zowel gemeente als ontwikkelaar’, aldus een woordvoerder van de Van der Horst Ontwikkelingsgroep.

Inbreng gemeente
Binnen de ontwikkeling van het plan is afgesproken dat de gemeente Cuijk de kosten voor het opstellen van de ruimtelijke onderbouwing, inclusief onderzoekskosten voor van het bestemmingsplan, voor haar rekening neemt. Daarnaast neemt de gemeente Cuijk het initiatief voor het opstellen van het bestemmingsplan en zorgt de gemeente voor de aanleg van onder andere de (bezoekers)parkeerplaatsen, de toegangsweg en de riolering. Tenslotte wordt de benodigde gemeentegrond (circa 150 m²groenvoorziening) ‘om niet’ aan de Van der Horst Ontwikkelingsroep overgedragen.

Bestemmingsplan
Volgende stap is het opnemen van de nieuwe bestemming voor de locatie Vorstendom 11 in het bestemmingsplan Cuijk Centrum. Dit bestemmingsplan zal naar verwachting in september 2012 ter vaststelling aan de gemeenteraad van Cuijk worden aangeboden. De Welstandscommissie heeft inmiddels aangegeven het ontwerpplan goed voorstelbaar te vinden. De commissie ziet het uitgewerkte plan met belangstelling tegemoet. 

Drupal