• Van der Horst Vastgoedinitiatief
  • Van der Horst Vastgoedontwikkeling
  • Van der Horst Vastgoedconsultancy

Herontwikkeling locatie Vorstendom Cuijk, 4 appartementen

Meer informatie:   http://www.vorstendomcuijk.nl/
Opdrachtgever Van der Horst Vastgoedinitiatief
Architect Bulkens Architecten B.V. te Molenhoek
Ontwikkeling Van der Horst Vastgoedontwikkeling

Villa Vorstendom was een karakteristiek pand uit ca. 1900 en gelegen in het hartje centrum van Cuijk. Het pand had een unieke uitstraling welke gekenmerkt werd door de originele, authentieke elementen (o.a. ornamenten, glas-in-lood ramen, hoge plafonds en bijzondere tegelvloeren) in het pand, de statige hoogte en uitstraling van de villa en de ruime ligging in het groen ondanks de ligging in het centrum.

De gemeente Cuijk was voornemens om het pand op de gemeentelijke monumentenlijst op te nemen, echter in december 2009, werd het pand verwoest door een grote brand. Onder erbarmelijke weersomstandigheden van minus 18 graden Celsius, moest de brandweer het pand blussen. Het bevroren bluswater tussen de spouwmuren, heeft vervolgens de (gevel)constructie zodanig aangetast, dat uit bouwkundig- en constructief onderzoek is gebleken dat instandhouding van het pand vanuit veiligheids- en kwaliteitsoverwegingen niet meer verantwoord was.

Samen met de gemeente Cuijk heeft de eigenaar/projectontwikkelaar een stedenbouwkundig plan vormgegeven, waarbij een nadrukkelijke referentie is gemaakt met de voormalige Villa Vorstendom. Statige woonvilla's met duidelijke karakteristieke architectuur en gevelelementen, roepen de herinnering aan Villa Vorstendom weer op.

Door de unieke ligging worden er bijzondere eisen gesteld aan de bebouwing. Eisen waaraan zowel de architectuur als de functionaliteit van dit woningbouwplan ruimschoots voldoen.  

 

Kijk hieronder voor het filmpje van de Braboneger over ons plan Vorstendom!

http://www.youtube.com/watch?v=SlPqgLlEdk0&feature=youtu.be 

 

Drupal