• Van der Horst Vastgoedinitiatief
  • Van der Horst Vastgoedontwikkeling
  • Van der Horst Vastgoedconsultancy

Nieuwbouw woon/werkgebouw 'Caroluspark', Ubach Palenberg, Dld.

Opdrachtgever Van der Horst Immobilien GmbH, Ubach Palenberg, Dld.
Architect Van der Horst Ontwikkeling en H.&R.Hansen DIPL Ingenieure Arch., Ubach Palenberg, Dld.
Projectgrootte € 6.000.000
Opleveringsdatum juni 2008

Tussen de stadsdeelcentra van Übach Palenberg, derhalve midden in de stad, aan de Carlstraße, direct bij het Carolus-Park, ontwikkelde Van der Horst Immobilien GmbH een wooncomplex met alle comfort voor de oudere medemens.

De gehele begane grond van woon- /werkgebouw Carolus-Park is voorbehouden aan medische voorzieningen zoals een gynaecologische praktijk, een natuurgeneeskundige praktijk, een praktijk voor orthopedie, voor fysiotherapie en daarnaast voor thuisziekenzorg en begeleid wonen. Diverse gemeenschappelijke ruimten, een cafetaria en overige voorzieningen maken het aanbod compleet.
 
Op drie bovenverdiepingen zijn 31 appartementen gebouwd met specifieke voorzieningen voor ouderen.
 
Via een centraal gelegen trappenhuis met een lift zijn de appartementen over de verdiepingen gemakkelijk te bereiken. Elke woning beschikt over een ruim bemeten balkon met zicht op het Carolus-Park. 
 
Het pand wordt volgens de erkende regels en richtlijnen van de bouwtechniek gebouwd en is in alle onderdelen onderhevig aan de op de datum van de bouwvergunning geldende technische bepalingen van de Duitse voorwaarden voor de aanbesteding en uitvoering van werken (VOB), de geluidsisolatie conform DIN 4109 en de meest recente versie van de verordening betreffende de thermische isolatie.
 
Drupal